За блога

Здравейте!

Това е работният блог на учениците от НУ "Св. С. Врачански" - Враца, с класен ръководител г-жа Лиляна Лазарова. В продължение на четири години тук ще се отразяват значими събития от училищния живот и родителите ще намират важна информация относно обучението и възпитанието на децата си.


понеделник, 18 ноември 2019 г.

Световен ден на толерантността


Общото събрание на ООН приема на 16 ноември 1996 г. декларация за принципите на толерантността - уважение, приемане и разбиране на многообразието от култури в нашия свят, на различните форми на самоизява и проява на личната индивидуалност. Оттогава този ден се отбелязва с инициативи, които подкрепят тази идея.
 Днес на гости при нас беше майката на Максим, педагогически съветник в училището. Тя проведе интересна беседа с учениците по темата за добрите взаимоотношения, добротата, приемането и споделянето, а за да бъде по-интересно, имаше и игри. Децата разпалено фантазираха, вдигаха ръце, откриваха общото между, на пръв поглед, коренно различни неща. Минаха по измислено въже, опънато над опасна пропаст и подкрепяха своите другари в това опасно начинание.
 Чрез тези ролеви занимания най-лесно се усвояват важни житейски уроци и в края на часа всички разбраха, че да си толерантен, всъщност означава да приемаш останалите такива, каквито са и …да си добърJ))))))))





Вече така ще приемаме различията си и ще бъдем задружни.